Skip to content

rágcsálóirtás-rovarirtás

facebook

Rágcsálóirtás - Rovarirtás

Patkány

2 féle patkány él az ember környezetében: a vándorpatkány és a házi patkány.

A vándorpatkány 18 – 25 cm hosszú, szürkésbarna, szürkésfehér hasú. Fülei rövidek, farka testhosszánál rövidebb.

A házi patkány 13 – 20 cm hosszú, barnás-fekete, sötétszürke hasú. Fülei hosszúak, farka a testénél hosszabb, szőre selymes fényű, tiszta.

A vándorpatkány rendkívül szapora, évente akár 400-800 utóda is lehet. 2 – 3 évig is élhet, de az egyedek többsége jóval előbb elhullik.

A házi patkány kevésbé szapora, évente csak két időszakban ellik, de egyes esetekben négy alkalommal is kölykezhet.

A vándorpatkányok föld alatti lyukakban, a településeken az épületek félreeső részein, ritkábban a csatornában, nyáron a szabadban többnyire folyópartokon élnek, általában ott, ahol a közelben elegendő táplálék áll rendelkezésre és a hőmérséklet is megfelelő.

A házi patkány az ember közvetlen környezetében él. Fészkét leggyakrabban nádfedeles házak padlásán, meleg, száraz helyen alakítja ki, főleg ott, ahol szemes terményt (pl. kukoricát stb.) tárolnak, de felhalmozott anyagok között is fészkelhet.

A patkányok mozgási körzete 300-500 méter, de ha kell, a táplálékért akár 1 km-re is elmennek.

 

Óvatosak és gyanakvóak, különösen a kihelyezett csalétkekkel szemben.

A patkány éjszakai állat, nappal a fészkében rejtőzködik.

A házi patkány a vándorpatkánynál okosabb, de ösztönei kevésbé védik. Rendkívül ügyes, mászó képessége kitünő, azonban rosszul úszik. Kíváncsi és játékos természetű.

A házi patkány járványügyi szempontból veszélyesebb.

A patkányok mindenevők, de eléggé válogatósak. Folyamatosan táplálkozniuk illetve rágniuk kell a fogaik koptatása miatt.

Hogyan állapítható meg, hogy patkány van a lakóhelyünkön, környezetünkben?

A patkányok rágásnyomai mélyek és jól látszanak. Az ajtósarkon, küszöbön, gerendákon látható, általában fél- vagy negyed köríves patkányrágás igen jellegzetes.
A patkányok lábnyoma általában 2-4 cm széles, főleg poros, sáros helyeken lehet észrevenni.
A hangjuk alapján is felismerhetjük őket: hangosan rágnak, ami főleg éjszaka feltünő.
Ürülékük kb. 10-15 mm hosszú, idővel megkeményedő, egyik végén kihegyesedő, szürkésfekete színű.

A PATKÁNY IRTÁSA

Először feltérképezzük hol rejtőzködhetnek a hívatlan rágcsálók. Felkutatjuk a patkányok lehetséges tartózkodási helyeit, megkeressük a nyomaikat. Ezután következik a csapdák kirakása.

Méreggel feltöltött etetőládákat helyezünk ki. EU szabványoknak megfelelő, a véletlen mérgezést kizáró technológiát alkalmazunk. Amennyiben HACCP előírás miatt méreg használata nem lehetséges, élvebefogót teszünk ki
A szükséges mennyiséget helyszíni felmérés alapján állapítjuk meg.
A garanciaidőn belül felülvizsgálatot végeznek munkatársaink és szükség szerint pótólják a csalétket.

Rágcsálóirtás megrendelés esetén kétféle megállapodás lehetséges:

1. Éves megbízás, amely időtartamra folyamatos garanciát vállalunk.
2. Eseti megbízás. (Változó, egyedi garanciaidő)

Ne bízza a véletlenre, szabaduljon meg a kártevőktől profi patkányirtás segítségével!

rágcsálóirtásVannak, akik sikítanak ijedtükben, ha egeret látnak, egy patkány jelenlététől pedig szinte az ájulás kerülgeti őket. Valóban nem túl kedves kinézetű rágcsálókról van szó, amik nagyobbak az egereknél, és nem kevésbé kártékonyak. Nincsen tőlük biztonságban egy épület sem, ahol élelmet, fészeknek való helyet találnak, oda beköltöznek és szédületes gyorsasággal szaporodni kezdenek. Mindent felesznek, megrágnak, nincsenek tőlük biztonságban a villamos vezetékek sem. Kártékonyak és még komoly betegségeket is terjesztenek. Az egyetlen mód a patkányinvázió megakadályozására a korszerű és hatékony patkányirtás!

patkányirtásra is szép számmal akadnak tanácsok, tippek, házi praktikák és jól bevált módszerek, amiket ki lehet próbálni. Azonban nem biztos, hogy érdemes kétes sikerrel kecsegtető irtási hadjáratokba belefogni, helyette inkább bízzuk profikra a patkányirtást. A patkányirtás egyébként is egy nagy körültekintést igénylő feladat. Egyrészt azért, mert ha a fertőzött terület körül kisgyerekek, kisállatok is vannak, fennáll a kockázata annak, hogy ők is kapcsolatba lépnek a kitett mérgekkel, másrészt pedig azért, mert a patkány egy kifejezetten gyanakvó, okos állat.

patkányirtás korszerű eszközei közé olyan mérgek tartoznak, amik kijátszák ennek a rágcsálónak az éberségét. A modern patkánymérgek nem hatnak azonnal, hanem lassan fejtik ki hatásukat, éppen azért, hogy az állatok mindegyike elegendőt egyen belőle és ne meneküljön el, látva a társa azonnali halálát. A patkányirtás másik bevált és profi módszere az élve elfogás, amit kifejezetten azokon a helyeken alkalmaznak, ahol az előírások nem teszik lehetővé a mérgek kihelyezését.

Amennyiben patkányok garázdálkodnak a környéken, ne halogassa a patkányirtást, és kérjen profiktól segítséget! Keresse fel cégünket bizalommal, és vegye igénybe tapasztalt szakembereink segítségét patkányirtáshoz is! A megadott elérhetőségeink egyikén egyeztessen időpontot velünk!